Saripati Madu Lebah Molekul A-Botanik Xtra

Maklumat Umum

Adunan 7 Makanan dan Rempah Ratus terpilih (Zaitun, Madu, Kayu Manis, Bunga Cengkih, Habbatus Sauda’, Za’ffaran dan Garam Bukit Kristal) secara setara dengan kaedah Bio-fermantasi dan dirakamkan dengan gema infrasonik untuk meningkatkan khasiat asal bahannya bagi membantu kerja-kerja penyerapan Zat, Vitamin, Serat dan Enzim oleh sistem tubuh terhadap makanan harian.

Suasana kehidupan semasa yang sentiasa terhimpit dengan tekanan kehidupan semasa seperti keperluan kehidupan melangkaui kemampuan, tekanan perasaaan, amalan pemakanan yang tidak seimbang, kecelaruan pengurusan aktiviti harian dan penggunaan bahan kimia bertoksid dalam aktiviti harian telah membebankan sistem kawalan serta kemampuan kerja-kerja metabolisma semasa dalam mengimbangi keperluan semasa sistem tubuh untuk mempertahankan kestabilannya. Akibatnya, 60 % atau lebih bahan yang masuk ke dalam sistem tubuh samada melalui pemakanan ataupun persekitaran tidak dapat digunakan sepenuhnya, malah kadang-kadang ianya menjadi bebanan, oleh yang demikian Molekul Booster Xtra dibangunkan berdasarkan kepada keperluan ini, ianya bukanlah pembekal nutrisi penuh sebalik bersifat penguja atau booster kepada bahan yang sedia ada dalam tubuh ataupun bahan yang di ambil bersama-sama dengannya. Molekul A-botanik Xtra adalah satu formulasi khusus untuk mempertingkatkan kerja-kerja pra-metabolisma, pencernaan dan metabolisma sebagai satu usaha mempertingkatkan keupayaan sistem tubuh untuk mencapai tahap keseimbangan berdasarkan kepada keperluan semasa.

Manfaat:

Membantu membekalkan tenaga segera dan serat ringan kepada sistem tubuh melalui penyelarasan kerja-kerja koordinasi antara sistem-sistem utama dalam tubuh agar keseluruhan sistem tubuh semasa dapat dikenalpasti dan dibekalkan mengikut keperluan melalui penyempurnaan kerja-kerja penyerapan Zat, Vitamin, Serat dan Mineral berdasarkan bekalan sumber yang diperolehi melalui pemakanan semasa atau lampau.

Aplikasi Umum:

5 titik (Dewasa)/3 titik (Kanak-kanak 12 tahun dan ke bawah) atas lidah atau secara bancuhan air Molekul A-Botanik Xtra setiap kali makan makanan yang berat dan banyak jumlahnya terutamanya pada setiap kali sebelum/selepas makan tengahari dan malam. Amat disarankan ditambah setitik sebagai penambah perisa kepada sebarang menu makanan/minuman, amalan ini membantu meningkatkan kualiti rasa dan penyerapan khasiat makanan/minuman mengikut keperluan sistem tubuh secara optimum.