Susu Kambing Ezymik Xtra (Kopi)

Maklumat Umum :

Susu Kambing Asli yang diproses secara Semburan Hablur untuk mengekalkan 70% kualitinya, diadun dengan Gula Perang, Garam Bukit Kristal yang kemudiannya di rakamkan tenaga semulajadi untuk meningkat kualiti asalnya bagi membekalkan mineral semulajadi pada sistem tubuh (Kopi/Coklat).

Kajian saintifik mendapati susu kambing kaya dengan protien, enzim dan mengandungi faktor anti-viral, anti-biotik, anti-oksidan dan anti-radang. Ia juga mengandungi bahan untuk membantu merawat penyakit gastrik, demam kuning, lelah, penyakit kulit, sakit jantung peringkat awal, ulser perut serta membantu dalam pembentukan tulang dan gigi. Dr. Javier Diaz Castro, Jabatan Fisiologi, University Granada mendapati susu kambing mempunyai lebih banyak khasiat untuk kesihatan badan jika dibandingkan dengan susu lembu. Antaranya ialah menolong mencegah anaemia (kekurangan zat besi), tulang rapuh dan mencergaskan daya ingtan jangka panjang.

Berdasarkan kepada teori asas Rawatan Alami Melayu (RAM), pengambilan susu kambing asli berupaya membantu ke arah keseimbangan sistem tubuh pada unsur tanah yang memegang keseimbangan tulang, otot saraf dimana organ-organ ini berfungsi sebagai penyimpan memori kekal, sistemtulang, otot dan saraf yang sihat akan mempunyai upaya penyimpanan memori baik yang seterus menjadikan memori itu sebagai program ulangan yang menerbitkan sifat ketabahan seseorang individu.

Manafaat:

Membantu membekalkan secara terus mineral asas daripada sumber semulajadi terutamanya kalsium dan potassium kepada sistem tubuh sebagai sumber asas bagi kelansungan pembinaan sel-sel baru serta meningkatkan kualiti sel-sel sedia ada.

Aplikasi Umum:

Di sarankan sekurang-kurang satu sachet Susu Ezymik Xtra setiap hari terutamanya pada waktu sarapan pagi. Tidak digalakkan diambil bersama makanan yang berat terutamanya semasa makan tengahari dan malam melainkan dijarakkan pengambilannya sebelum/selepas 30 minit sekurang-kurangnya.